vis spinazie lasagne

Lasagne is erg lekker, maar niet altijd even gezond en in de zomermaanden kan het gerecht ook erg ‘zwaar’ zijn. Door een paar andere keuzes te maken wat betreft ingrediënten en te spelen met smaken kun je echter in een handomdraai een overheerlijke lasagne maken die stiekem ook nog gezond is! Om je een voorbeeld te geven deel ik vandaag een persoonlijke favoriet met jou: vis spinazie lasagne!

Mijn (moeders) vis spinazie lasagne

Lasagne hoef je niet met vlees te maken. Het kan erg heerlijk en een stuk gezonder zijn met vis (of zelfs volledig vegetarisch). Dit lasagnerecept, wat ik origineel van mijn moeder heb gekregen, bevat uiteraard vis. Houd je daar eigenlijk niet zoveel van, maar wil je wel een magere lasagne maken? Dan kan je de witvis ook vervangen door stukjes kipfilet. Voor deze overheerlijke vis spinazie lasagne voor 4 personen heb je in ieder geval de volgende ingrediënten nodig.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 3 witvis filets (panga of kabbeljauw)
  • 300 gram verse spinazie
  • 2 tomaten
  • 1 courgette
  • 200 gram ricotta
  • 1 blikje tomatenpuree
  • Lasagnevellen
  • Kookroom light
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Snufje zout en peper
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 3 theelepels groene pesto
  • Geraspte kaas, idealiter 20+ of 30+

Bereidingswijze vis spinazie lasagne

Om vis spinazie lasagne te maken, moeten we starten bij het belangrijkste ingrediënt: de vis. Snijd de vis in stukken en bak het in een beetje olijfolie in een koekenpan aan. Haal de vis vervolgens even uit de pan. Nu is het tijd om de tomaten en de courgette in stukjes te snijden. Doe vervolgens weer een klein beetje olijfolie in de pan en bak hier de courgette in. Voeg na een paar minuten de tomaat toe.

Als de tomaten en de courgette goed gebakken zijn, is het tijd om de spinazie langzaamaan toe te voegen. Doe dit totdat de spinazie geheel geslonken is. Vervolgens voeg je de paprikapoeder en de cayennepeper aan het mengsel toe en roer alles nog eventjes goed door elkaar.

Nu voeg je de pesto en de ricotta toe. Je kan eventueel ook een beetje kookroom toevoegen als het mengsel te droog wordt. Verwarm de oven daarnaast alvast voor op 175 graden. Roer vervolgens het blikje tomatenpuree erdoor en laat het geheel even sudderen. Doe ten slotte de gebakken vis erbij en voeg naar smaak wat peper en zout toe.

“Door […] te spelen met smaken kun je in een handomdraai een overheerlijke lasagne maken die stiekem ook nog gezond is!”

De oven in!

Schep met een opscheplepel een klein beetje van het mengsel zodat er een heel dun laagje in de ovenschaal ligt. Vervolgens je daar een laag lasagnevellen op. Smeer daarna wat van het vismengsel op de vellen – dit mag een goede laag zijn. Leg hier weer wat lasagnevellen bovenop en herhaal deze stappen totdat je eindigt met één laag mengsel. Strooi als finishing touch wat geraspte kaas over de vis spinazie lasagne.

Doe de vis spinazie lasagne in een voorverwarmde oven van 175 graden voor 45 minuten. Daarna is het tijd om heerlijk te genieten van deze vis spinazie lasagne!

Andere lekkere recepten

Heb je de lasagne al gemaakt en zoek je nog andere recepten die zowel gezond als lekker zijn? Hieronder deel ik graag de meest recente recepten met je!